
Batoane cu fructe uscate si gem
Ingredients
- 1 cana lapte 0.1% sau un iaurt degresat
- 1/2 borcan de 430g gem conform in cazul in care nu mai puneti gem,indulciti cu fructoza
- 1 plic praf de copt
- 1 mana prune uscate si caise uscate taiate marunt
- faina macinis integral cat cuprinde a iesit un aluat moale fata de aluatul clasic de paine, din care am luat cu lingura si cu mainile umede am format “batoane”
- fulgi de secara am tavalit batoanele prin fulgi
Instructions
- Asa cum am spus si mai sus, amestecam toate ingredientele pana ce iese o “coca” din care cu mainile ude modelam batoane
- Tavalim batoanele prin fulgi de secara/ovaz si le coacem pe hartie de copt la foc potrivit spre tare, pana ce trec proba scobitorii.
- La fel ca si la tarta e important ca dupa ce sunt gata sa le acoperim cu un servet pana ce se racesc. Se pastraza tot la frigider,in cutie de plastic.
Notes
Tip masa: Glucidica
Faza dieta: Faza 1
Timp de preparare: scurt
Dificultate: Medie

