Pui cu smochine

0

Categorie:

Tip masa: 
Lipidica
Faza dieta: 
Faza 1 & 2
Portii: 
4
Timp de preparare: 
15
Timp de gatire: 
25
Dificultate: 
Medie
Ingrediente: 

4 piepti de pui fara piele, de circa 120 g fiecare
8 smochine proaspete, taiate felii, plus inca 4 intregi, pentru garnisit
ulei de masline de calitate
3 hasme mari, feliate
100 ml vin alb sec
170 g unt rece, cuburi
1-2 lingurite de fructoza

 

Pasi pentru executare: 

Incalziti, in prealabil, cuptorul la 180 grade C si ungeti cu unt un vas ceramic pentru cuptor, suficient de larg pentru a incapea puiul in el.

Curatati pieptii de pui si uscati-i cu hartie de bucatarie. Asezati fiecare piept intre doua bucati de folie de plastic. Folosind un facalet, rulati peste fiecare piept, pentru a-l aplatiza. Indepartati folia de plastic de deasupra.

Puneti cateva felii de smochine in centrul fiecarui piept de pui si indepartati, facand un pachetel. Turnati deasupra putin ulei de masline si un varf de cutit de sare. Prindeti fiecare pachetel cu o scobitoare pentru cocktailuri si asezati-le pe fundul vasului ceramic.

Presarati deasupra hasmele feliate, turnati vinul alb si stropiti cu putina apa. Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la cuptor 20 de minute. Luati puiul din vas si pastati-l cald. Topiti untul in lichidul ramas dupa ce puiul a fost scos, pana se transforma intr-un vas. Pastrati la caldura.

Pentru garnitura, cresteti temperatura cuptorului la 200 grade C. Luati cele 4 smochine ramase si taiati in forma de cruce partea de sus a fiecareia. Strangeti apoi partea de jos, pentru a se deschide in varf, apoi asezati-le pe o tava. Presarati fructoza si stropiti-le cu un strop de ulei de masline. Coaceti-le la cuptor timp de 5 minute.

Pentru a servi, puneti cate un pachetel din pui pe fiecare dintre cele 4 platouri de servire. Turnati ci lingura sosul deasupra pachetelelor si garnisiti fiecare farfurie cu o smochina coapta intreaba. Serviti imediat.